Na úvodní stránku





dTest vyzývá Beck Czech ke zdržení se nezákonného jednání

TAMeK

2012-12-14

Různé

Přečteno: 2304

Komentářů: 0


Časopis dTest vyzývá jednoho z předních pořadatelů předváděcích akcí, společnost Beck Czech, s.r.o. ke zdržení se protiprávního jednání vůči spotřebitelům.


Poradenská linka dTestu na telefonním čísle 299 149 009 zaznamenává narůstající počet stížností na pořadatele předváděcích akcí. Jen za letošní rok jich bylo již více než 2000. Organizátoři nutí seniory k uzavření kupní smlouvy například s odůvodněním, že jen tak zachrání život svůj i svých bližních. To lze považovat za formu psychického nátlaku, které se jen těžko odolává. Využijí-li pak spotřebitelé svého práva na odstoupení od kupní smlouvy, často jim kladou obchodníci do cesty mnoho překážek, případně jejich zákonná práva nerespektují.
 
Někteří pořadatelé předváděcích akcí, mezi které se řadí i společnost Beck Czech, s.r.o., jednají se spotřebiteli nejen neeticky, ale také v rozporu se zákonem, neboť požadují v uzavíraných smlouvách úhradu dalších nákladů v případě odstoupení od smlouvy. „Takové náklady jsou ve skutečnosti skrytými sankcemi za odstoupení, což je v rozporu se zákonem,“ vysvětluje vedoucí právní poradny časopisu dTest Lukáš Zelený.
 
Jmenovaná společnost požaduje navíc při porušení smluvních podmínek smluvní pokutu ve výši 20 % z ceny zboží. „Taková smluvní pokuta je zcela jistě nepřiměřená, a tudíž neplatná. Při vymáhání pokut pak Beck Czech podle informací od jejich zákazníků ihned hrozí žalobou a zahájením exekučního řízení na částky navýšené o desítky tisíc korun,“ dodává Zelený.
 
Časopis dTest proto vyzývá všechny pořadatele předváděcích akcí, včetně společnosti Beck Czech, s.r.o. k etickému jednání vůči seniorům, kteří jsou primárními návštěvníky těchto akcí, a k dodržování právního řádu této země. V rámci prevence před negativními důsledky předváděcích akcí připravil časopis dTest i sérii přednášek ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR, Europe Direct a Silvií Dymákovou, autorkou dokumentu „Šmejdi“, který ukazuje zblízka praktiky těchto společností.
 
zdroj : dTest

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz