Na úvodní stránku





10 let internetového portálu www.uspornespotrebice.cz

TAMeK

2013-08-16

Různé

Přečteno: 2294

Komentářů: 0


Internetové stránky www.uspornespotrebice.cz již deset let svým návštěvníkům přinášejí konkrétní informace a tipy o energeticky nejúspornějších domácích spotřebičích na trhu v České republice.


Internetové stránky www.uspornespotrebice.cz v České republice provozuje SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. v rámci mezinárodního projektu Euro Topten (www.topten.eu), který obdobné stránky provozuje v 18 zemích EU, USA a Číně a připravuje je i v zemích Latinské Ameriky a Indii.

Stránky www.uspornespotrebice.cz obsahují informace o deseti hlavních typech domácích spotřebičů, od chladniček a mrazniček po světelné zdroje, od praček a mačk nádobí po televizory a kávovary. Pro všechny tyto kategorie jsou k dispozici jednak velmi přesně a transparentně definované kritéria pro výběr spotřebičů a jednak seznam konkrétních modelů výrobků, které jsou na trhu v ČR k dispozici a tato kritéria splňují. Seznam výrobků a definice kritérií jsou průběžné aktualizované.

Vzhledem k vývoji nejúspornějších výrobků na trhu došlo v posledních dnech k dalšímu zpřísnění výběru hned u několika podkategorií spotřebičů, a to vestavné chladničky (z energetické třídy A++ na! A+++), sušičky prádla (z energetické třídy A+ na A++), myčky nádobí šířky 60 cm (z A++ na A+++).

Většina chladniček a mrazniček je nyní na stránkách programu v energetické třídě A+++, v roce 2007 to bylo pouze A+. U řady dalších výrobků již energetické třída A u stávajícího energetického štítku neznamená úsporný výrobek, nejúspornější modely jsou ve většině případů označovány energetickou třídou A+++.

K dalším úpravám došlo v kategorii kávovarů (zkrácení doby přechodu do režimu stand-by), televizorů (snížení maximálního příkonu) a světelných zdrojů (zpřísnění podmínek měrného výkonu v lumenech na Watt).

Internetové stránky www.uspornespotrebice.cz obsahují seznam několika stovek výrobků, vybraných pouze na základě deklarovaných parametrů o energetické náročnosti jejich provozu. Díky pravidelné aktualizaci modelů i kritérií výběru, podle vývoje na trhu spotřebičů, poskytuje tato databáze výběr opravdu nejúspornějších spotřebičů na českém trhu.

Všechna konkrét! ní kritéria pro výběr jednotlivých modelů výrobků jsou k dispo! zici na adrese:
http://www.uspornespotrebice.cz/kriteria-vyberu/

Na stránkách jsou k dispozici i další informace o možnostech výběru energeticky úsporných spotřebičů a jejich správné obsluze.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
16.04.2024



optimalizace PageRank.cz