Na úvodní stránku





Výstava Proti digital divide v Africe

TAMeK

2013-12-20

Internet

Přečteno: 4710

Komentářů: 0


Výstava pořádaná Národním centrem bezpečnějšího internetu představí projekt zaměřený na počítačovou gramotnost, který v letošním roce realizovala Česká republika ve spolupráci s Tchaj-wanem.


Na výstavě budou představeny grafické práce nigerijských školáků, které vznikly v rámci projektu, fotky ze života střední školy Garki Government Secondary School v nigerijském hlavním městě Abuja i z běžného života Nigerijců. Čeští lektoři, na přelomu září a října 2013, vybudovali v uvedené škole ICT centrum s 20 počítači, projektorem a tiskárnou a pomáhali 60 žákům proniknout do tajů moderních technologií.

"Cílem výstavy je především pomoci změnit stereotyp vnímání této replica uhren deutschland africké země, kdy si většina lidí při vyslovení slov "Nigérie" a "počítače" vybaví zejména nechvalně známé nigerijské e-maily. Výstava má ukázat, že v této zemi dnes vyrůstá nová generace, která se bude moci živit např. počítačovou grafikou -- podobně, jako dnes již vyniká nigerijská kinematografie zvaná Nollywood, která v počtu děl překonala americký Hollywood," říká Jiří Průša, lektor projektu a autor fotografií.

Kde: Národní informační centrum pro mládež (NICM), Na Poříčí 1035/4, 110 00 Praha 1
Kdy: 12. -- 31. prosince 2013, od pondělí do čtvrtka, od 12 do 17 hodin
Vstupné: zdarma


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz