Na úvodní stránku





Hurá! Letní prázdniny začnou velkolepě v kouzelném Parku Mirakulum v Milovicích

TAMeK

2014-06-25

Volný čas

Přečteno: 4255

Komentářů: 0


Hurá prázdniny! ozývá se zpravidla ze školních lavic poslední školní den, který letos připadá na 27. června. Následující víkend, tedy 28. a 29. června, propuknou v milovickém zábavně-naučném Parku Mirakulum bujaré oslavy.


V amfiteátru bude v sobotu i v neděli připraven bohatý program s oblíbeným kouzelníkem, kejklířem, žonglérem, vodníky, klauny i sokolníkem. Svým představením vyvolají úsměvy na dětských tvářích Inka Rybářová, Vanda Gregorová, Jaroslav Uhlíř či Maxim Turbulenc. Zkrátka, všichni budou o posledním červnovém víkendu v Parku Mirakulum tančit, zpívat a užívat si zábavy!

Pro zájemce jsou nyní nově připraveny grily včetně uhlí a grilovací plácky. „Neustále se snažíme zlepšovat nabídku našich služeb nejen pro děti, ale i jejich rodiče. Novinkou je nyní 13 grilů a grilovací místa, kde si kdokoliv může připravit ideální letní oběd či brzkou večeři,“ popisuje Jiří Antoš, majitel a provozovatel Parku Mirakulum, podle nějž bude rodinnému grilování a barbecue zasvěceno celé léto.

I přes to, že je dovoleno vnášet do areálu vlastní nápoje i jídlo, je zde k dispozici široká nabídka občerstvení.  Restaurační zóna za Hradem nabízí grilované maso či zeleninu, palačinky, toasty. Cukrárna a kavárna nabízí fantastickou kávu z pražírny v Benátecké Vrutici. Nově je také otevřená pizzerie U Lesa.

Více informací k programu na www.mirakulum.cz a www.facebook.com/mirakulum. A pozor! Od začátku prázdnin bude mít park otevřeno i v pondělí. Vyjma tohoto dne a pátku zde také bude probíhat pestrý živý program.

S letošní sezónou se v parku otevřelo nové lesní hřiště a rozšířená naučná stezka s výběhem pro stádečko daňků, dravé ptáky, lišky, jezevce a další lesní zvířata ze záchranných stanic. V létě se pak chystá slavnostní zprovoznění 2 km dlouhé úzkokolejné dráhy, jež propojí Mirakulum se sousedním Tankodromem. Prohánět se po koleji bude historická lokomotiva s autentickými, avšak kompletně opravenými vagony.

Novinkou je i velká trampolína, celkem už jsou tedy v areálu tyhle obří polštáře tři: dva naproti velkým houpačkám a jeden malý ve světě prasátka Pigyho. A i přes tento počet je na trampolínách stále spousta dětí a prázdné jsou snad jen v noci, kdy je park zavřený. „Až neuvěřitelný ohlas má i nová autentická expozice Druhohorního safari, kterou jsme v parku připravili společně s odborníky z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy. Kvůli převisu zájmu jsme dokonce museli zavést takzvanou čekačku,“ líčí Jiří Antoš, podle nějž víkend Hurá prázdniny bude poslední příležitostí prohlédnout si celou expozici za doprovodu studentů a pedagogů z Přírodovědecké fakulty.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz