Na úvodní stránku





Cesta ke zdravějšímu já a kvalitnějšímu životu s Akademií léčivé výživy

TAMeK

2014-07-16

Škola

Přečteno: 2356

Komentářů: 0


Od letošního září budou mít všichni zájemci o zdravý životní styl možnost studovat na nově otevřené Akademii léčivé výživy, jejíž inspirací byla Academy of Healing Nutrition v New Yorku.


Dvouleté studium v jednom ze dvou oborů je určené lidem se zdravotními obtížemi, s nadváhou, terapeutům, výživovým poradcům, kuchařům – všem, kteří chtějí proniknout do tajemství, jak stravování ovlivňuje kvalitu našeho života. Další možností vzdělávání na ALV jsou volně přístupné semináře, přednášky a workshopy na různá témata zdravé a léčivé výživy pod vedením českých i zahraničních lektorů.
Správná výživa a její působení na naše životy je téma, které zajímá v současné době čím dál tím více lidí, nacházejících sílu a odvahu převzít odpovědnost za své zdraví. Na této cestě si člověk začne uvědomovat souvislosti mezi svou tělesnou a psychickou stránkou, vnitřním a vnějším prostředím, naším chováním a jeho dopadem na okolní svět. Tato změna má tak nakonec daleko širší důsledky, než jen trvalou změnu stravovacích návyků, přirozenou úpravu váhy nebo výrazné zlepšení zdravotního stavu a kondice.
Akademie léčivé výživy nabízí dvouleté studium nabité kvalitními informacemi, které zahrnuje východní i západní systémy, tradiční i současné, teoretické i praktické, vše na jednom místě. První ročník se otevírá letos v září. Na výběr je ze dvou oborů – Komplexní vzdělání v oblasti léčivé výživy a Specializace Celostní výživový terapeut. Během dvouletého studia (vždy víkend jednou za měsíc) se zde studenti dozvědí, jak ovlivnit prostřednictvím jídla své psychické i fyzické zdraví, jak se mohou zbavit zdravotních problémů a žít dlouhý život naplněný pozitivní energií. Poznají svou osobní konstituci a na jejím základě si sestaví vlastní jídelníček, seznam potravin a jejich úprav vhodných pro osobní výživu, a to již během prvního ročníku studia! Na jednom místě a v rozumném čase, dle svých aktuálních potřeb, se díky studiu seznámí se všemi časem prověřenými přístupy ke stravování i nejnovějšími vědeckými poznatky, které jim představí erudovaní čeští i zahraniční lektoři, lidé s dlouholetou praxí ve svých oborech, otevřeným přístupem a trvalým zájmem o dění v této oblasti. Naučí se zde připravovat jídlo novým, přirozeným a zdravým způsobem, pracovat s novými potravinami (superfoods), českými i světovými bylinami a také výživovými doplňky. Bonusem jsou pak výhody spojené se členstvím v Akademickém klubu ALV. Studenti profese celostního výživového terapeuta získají komplexní dvouletý výcvik včetně unikátního know-how k otevření a provozování budoucí úspěšné praxe. Pro zájemce je zde také možnost zakoupit si jen jednotlivé teoretické víkendy bez podmínky absolvování celého studia. Jedním z lektorů je i Roger Green, zakladatel Academy of Healing Nutrition  v New Yorku, který je považován za jednoho z nejprogresivnějších a nejdynamičtějších učitelů oboru přirozené péče o zdraví v současnosti.
Poznání vlastního těla skrze stravu není jednoduchá a rychlá záležitost. Znovunalezení základních principů a rozvoj naší vlastní intuice trvá určitou dobu, která je u každého individuální, avšak velmi nám mohou pomoci informace, díky nimž najdeme sami pro sebe harmonii. Je dobré při tom vyzkoušet různé přístupy, zapojit všechny smysly a vybrat si pro sebe jen to nejlepší. Využití moudrosti různých, tisíci léty prověřených stravovacích systémů, doplněných o moderní vědecké poznatky i psychologické aspekty našeho chování a propojení teorie s praxí, je cestou intenzivního osobního prožitku. „Naším cílem je představit možnosti, které nabízí současný moderní svět společně s východními tradicemi. Každý tak dostane možnost vyzkoušet si různé přístupy a pak si podle vlastního uvážení vybrat pro sebe ten nejlepší,“ říká jedna ze zakladatelek Akademie, Hana Vysloužilová.
Kromě dvouletého studia pořádá Akademie léčivé výživy pravidelné kurzy a semináře na aktuální témata, které vedou přední čeští i zahraniční odborníci v daných oblastech. Více informací o studiu i kurzech, stejně tak jako přihlášky, najdou zájemci přímo na webu Akademie léčivé výživy: http://www.akademielecivevyzivy.cz/.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
29.03.2024



optimalizace PageRank.cz