Na úvodní stránku





Vydejte se s námi na výpravy za dobrodružstvím prostřednictvím vynikajících dramatizací verneovek Cesta do středu Země, Děti kapitána Granta a Hvězda jihu.

TAMeK

2014-11-12

Kultura

Přečteno: 4117

Komentářů: 0


Letos je tomu 150 let, kdy se čtenářům poprvé otevřela Cesta do středu Země, a 130 let, kdy se poprvé seznámili s dramatickým pátráním po diamantu Hvězda Jihu. Klasika vědeckofantastické literatury Julese Verna připomíná dramatizace románů z archivu Českého rozhlasu.


Klasik dobrodružné a vědeckofantastické literatury, slavný francouzský spisovatel Jules Verne, psal své romány ve druhé polovině 19. století, dodnes jsou však čtenářským lákadlem pro ty, kteří milují vzrušující děj a objevy napínající fantazii k prasknutí. Tři skvělé "verneovky" byly předlohou k dramatizacím tohoto kompletu, bohatým na napětí, dramatický spád, proměny prostředí a především dokonalou hereckou interpretaci. Cesta do středu Země je vědeckofantastickým dílem o dalším světě, který existuje pod námi. Děti kapitána Granta pak napínavým vyprávěním o dobrodružstvích, která prožijí dvě statečné děti při hledání svého ztraceného otce na třech kontinentech. Hvězda jihu líčí vzrušující situace na diamantových polích Jižní Afriky. Převod literatury do zvukové podoby je ve všech třech realizacích do té míry kongeniální, že souznění s původní předlouhou účinek na posluchačovu fantazii dokonale umocňuje.

Dramatizace tří románů klasika vědeckofantastické literatury
Hrají Jiří Bartoška, Hana Maciuchová, Petr Čepek, Zlata Adamovská, Radovan Lukavský, Václav Knop, Vladimír Brabec, Martin Myšička, Andrea Elsnerová, Jiří Štěpnička, Miroslav Táborský, Ilja Racek a řada dalších
Audioknihy jsou vedle CD k dispozici i na digitálním servisu Supraphonline:
http://www.supraphonline.cz/album/15656-verne-cesta-do-stredu-zeme-deti-kapitana-granta-hvezda-jihu?artistId=3097
http://www.supraphonline.cz/album/680-verne-cesta-kolem-sveta-za-80-dni-dvacet-tisic-mil-pod-morem?artistId=3097

Digitální prodejna Supraphonline.cz nabízí již téměř tři roky vzácné historické nahrávky z úplných začátků českého hudebního průmyslu, ale i domácí a zahraniční novinky v žánrech populární hudba, klasická hudba a mluvené slovo. Supraphonline.cz byl prvním internetovým obchodem v České republice, který vedle klasického formátu MP3 (v kvalitě 320 kbps) nabídl veškerý sortiment rovněž v bezztrátovém komprimačním formátu FLAC, poskytujícím kvalitu záznamu srovnatelnou s kvalitou na CD nosičích. Při zakoupení nahrávky ve formátu FLAC dostane zákazník tutéž nahrávku ve formátu MP3 zdarma k využití například v přenosných zařízeních. K nahrávkám jsou poskytnuty informační digitální booklety ve formátu PDF. Stahování zakoupeného obsahu není časově ani jakkoliv jinak omezeno. Na logicky uspořádaných stránkách najdete podrobné informace o autorech, hudebnících, kteří se na nahrávce podíleli a další detaily, jenž nejsou v obdobných prodejnách obvyklé. Zvukové ukázky v délce dvakrát třicet vteřin doplňuje optický náhled na nahrávku.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz