Na úvodní stránku





Získejte komplexní informace o zdravém stravování v dalším ročníku dvouletého studia na Akademii léčivé výživy – otvírá se již toto září!

TAMeK

2015-07-29

Různé

Přečteno: 2075

Komentářů: 0


Pokud už léta hledáte ten správný styl stravování, vyzkoušeli jste dělenou stravu, makrobiotiku, stravování podle krevních skupin a pořád cítíte, že to není ono, možná právě pro vás se 19. září otevřou brány Akademie léčivé výživy, kde začne další ročník dvouletého studia.


Akademie léčivé výživy má úspěšně za sebou pilotní první ročník dvouletého studia ve dvou oborech – Obor I: Komplexní vzdělání v oblasti léčivé výživy, Obor II: Celostní výživový terapeut. Studenti prvního ročníku prošli pěti teoretickými víkendy na různá témata: Stravování dlouhověkosti, Celostní diagnostika, Světové byliny a Superpotraviny, Zdravá regulace váhy, České byliny a absolvovali pět praktických víkendů vaření podle sezón (babí léto, podzim, zima, jaro, léto) – v souladu s principy pěti elementů dle tradiční čínské medicíny. Na základě přednášek i praktik se studenti učili poznávat svoji tělesnou konstituci a sestavovali jídelníčky pro sebe i pro druhé při práci ve skupinách. Cesta, kterou studenti během školního roku společně prošli, stmelila celou skupinu, přinesla řadu přátelství, nová propojení, inspiraci a počátky další spolupráce. Tým Akademie léčivé výživy také zajímalo, jak se studentům změnil jejich každodenní život, zvyky, zdraví, vztahy v souvislosti s cestou, kterou v rámci prvního školního roku na Akademii prošli. Jejich příběhy jsou k nahlédnutí na webu Akademie www.akademielecivevyzivy.cz/reference/. Zkušenosti z uplynulého školního roku a zpětné vazby od studentů i od lektorů ukázaly na potřebu některých změn v obsahu i formě dvouletého studia. Akademie je v tomto živá, pružná a stojí na spolutvorbě.
Dvouleté studium je přímo nabité kvalitními informacemi, zahrnujícími východní i západní systémy, tradiční i současné, teoretické i praktické, vše na jednom místě. Na výběr je ze dvou oborů – Komplexní vzdělání v oblasti léčivé výživy a specializace Celostní výživový terapeut. Během dvouletého studia se studenti dozvědí, jak ovlivnit prostřednictvím jídla své psychické i fyzické zdraví, jak se mohou zbavit zdravotních problémů a žít dlouhý život naplněný pozitivní energií. Poznají svou osobní konstituci a na jejím základě si sestaví vlastní jídelníček, seznam potravin a jejich úprav vhodných pro osobní výživu, a to již během prvního ročníku studia! Na jednom místě a v rozumném čase, dle svých aktuálních potřeb, se díky studiu seznámí se všemi časem prověřenými přístupy ke stravování i nejnovějšími vědeckými poznatky, které jim představí erudovaní čeští i zahraniční lektoři, lidé s dlouholetou praxí ve svých oborech, otevřeným přístupem a trvalým zájmem o dění v této oblasti. Naučí se připravovat jídlo novým, přirozeným a zdravým způsobem, pracovat s novými potravinami (např. superfoods), českými i světovými bylinami. Bonusem jsou pak výhody spojené s členstvím v Akademickém klubu ALV (konzultace s lektory a mentoring během studia, uzavřené online diskusní studentské fórum, slevy na ostatní akce ALV, slevy u partnerů ALV a další). Studenti profese celostního výživového terapeuta získají komplexní dvouletý výcvik včetně unikátního know-how k otevření a provozování budoucí úspěšné praxe. Pro zájemce je zde také možnost zakoupit si jen jednotlivé teoretické víkendy bez podmínky absolvování celého studia. Nový ročník dvouletého studia přináší oproti minulému několik změn: V prvním ročníku oboru I čeká na studenty 11 víkendů, z toho 6 teoretických a 5 praktických. V oboru II je to pak 11 víkendů a 1 pobytový týden. Obor II zahrnuje navíc také práci ve skupinách a supervize jako přípravu na otevření vlastní terapeutické praxe.
Kromě Rogera Greena, zakladatele Academy of Healing Nutrition  v New Yorku, který je považován za jednoho z nejprogresivnějších a nejdynamičtějších učitelů oboru přirozené péče o zdraví v současnosti, se tým lektorů rozšířil i o další česká i zahraniční zajímavá jména. Lektory ALV jsou: MUDr. Michaela Šimková, Inga Bylinkina, Bc. Monika Divišová, Renáta Jahodová, Ing. Michaela Sedláčková, Ing. Kateřina Halamová, PhD., Marta Tovtová, Nam Singh, Prof. RNDr. Anna Strunecká, DrSc., Magdalena Vargová, MUDr. Michaela Ingrischová, Filip Říha, Janko Polák, Kalman Horváth, Lenka Papadakisová, Milan Hořínek, Zuzana Terešová.
„Máme radost z toho, že náš záměr (každý je plně zodpovědný za své zdraví, strava může být i lékem, zdravá a léčivá strava je jednou z cest k vytvoření zdravé společnosti) se naplňuje v realitě, zároveň je to pro nás motivace posouvat a rozvíjet Akademii dál,“ říká iniciátorka projektu a ředitelka Akademie Jana Kriváňová.
Kromě dvouletého studia pořádá Akademie léčivé výživy pravidelné kurzy a semináře na aktuální témata, které vedou přední čeští i zahraniční odborníci v daných oblastech. Více informací o studiu, stejně jako přihlášky, najdou zájemci přímo na webu Akademie léčivé výživy: http://www.akademielecivevyzivy.cz/studium/
Více informací k jednotlivým seminářům a kurzům: http://www.akademielecivevyzivy.cz/prednasky-a-seminare/


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024



optimalizace PageRank.cz