Na úvodní stránku





Nominujte největšího slídila roku 2015 na cenu Big Brother Awards

TAMeK

2015-10-02

Různé

Přečteno: 1980

Komentářů: 0


Od pondělí 14. září 2015 jsou oficiálně spuštěny nominace na jedenáctý ročník Big Brother Awards (Cena Velkého bratra) a veřejnost tak může posílat přes web Slidilove.cz své tipy na nejzvědavější úřady, firmy nebo technologie. Už jedenáctý ročník cen udělovaných nevládní organizací Iuridicum Remedium (IuRe) největším slídilům bude mít i tento rok pět kategorií. Anticeny v kategorii Dlouhodobý slídil, Firemní slídil, Úřední slídil a Výrok Velkého bratra doplňuje Pozitivní cena za ochranu soukromí.


"V loňském roce získala hlavní cenu Dlouhodobý slídil společnost Google za pročítání e-mailů a netransparentní slídění v soukromí uživatelů. Mezi dalšími výherci se umístila například společnost MAFRA za zveřejnění přepisů intimních odposlechů mezi Petrem Nečasem a Janou Nagyovou, Ministerstvo financí za návrh právní úpravy prokazování původu majetku nebo společnost Samsung za pokročilé šmírovací funkce svých inteligentních televizorů. Pozitivní cena pak putovala předsedovi představenstva koncernu Volkswagen, který vyzval ke zvýšenému důrazu na ochranu soukromí při instalaci nových technologií do automobilů," shrnul výsledky výkonný ředitel IuRe Jan Vobořil.

Nominace budou uzavřeny v lednu příštího roku. Z nominací veřejnosti vybere vítěze odborná porota složená z odborníků na nové technologie, právníků, akademiků a novinářů. Slavnostní vyhlášení pak bude následovat v průběhu února. Každý rok je vyhlášení spojeno s akcemi pro veřejnost, jako jsou přednášky, tiskové konfer! ence nebo udílení cen ve formě divadla. "V minulém roce vyhlášení předcházelo osvětlování budov vybraných nominovaných obří postavou Velkého bratra. Tato kampaň, kterou IuRe realizovalo za pomoci agentury Geometry Global Prague, obdržela v tomto roce první cenu v jedné z hlavních kategorií České ceny za PR," doplnil Vobořil.

Ceny Big Brother Awards, nazvané podle postavy z románu George Orwella "1984", byly poprvé udělovány ve Velké Británii v roce 1998. V České republice byly předávány poprvé 28. října 2005 v divadle Na zábradlí a od té doby opakovaně každý rok.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz