Na úvodní stránku





Animal Music vydává Pišlické příběhy

TAMeK

2015-10-28

Kultura

Přečteno: 3590

Komentářů: 0


Album pro děti s Ivanem Trojanem, Beatou Hlavenkovou, Lenkou Dusilovou a Milanem Caisem.


PIŠLIKY vytvořil Filip Rychlebskýžijící s rodinou na samotě na Jesenicku pro své děti, nejdříve jako dřevěné panáčky, poté jako knihu pohádek PIŠLICKÉ PŘÍBĚHY,

v nichž pišlici zažívají neuvěřitelná dobrodružství, zejména když nikdo není doma.

Animal Music nyní vydává PIŠLICKÉ PŘÍBĚHY na dvoj-CD jako audioknihu, jako svůj první titul pro děti. Zábavné a poučné příběhy o Jaldovi, Líkasovi, Šurovi, Beďuchovi a dalších pišlicích vypráví neodolatelným způsobem IVAN TROJAN. Souvislost s dosavadním katalogem Animal Music zde představuje klavíristka a skladatelka BEATA HLAVENKOVÁ, která příběhy opatřila vynikajícími písněmi, které jsou přiměřeně rafinované a chytlavé a do značné míry navazují na její tvorbu pro Lenku Dusilovou a Eternal Seekers a svým způsobem i na album „Theodoros“ (Animal Music, 2013).

Písně na albu zpívají spolu s autorkou LENKA DUSILOVÁ, MILAN CAIS (Tata Bojs) a PETR OSTROUCHOV (ex-Sto zvířat). Kapelu tvoří spolu s autorčiným klavírem fenomenální rytmické duo RASTISLAV UHRÍK (kontrabas) a JIŘÍ SLAVÍČEK (bicí) a harfenistka HEDVIKA MOUSA BACHA, pohádky režíroval JAN JIRÁŇ.

 

Projekt PIŠLICKÉ PŘÍBĚHY měl již svou úspěšnou koncertní premiéru replica uhren tag heuer v rámci letošního festivalu Struny podzimu v pražském divadle Minor a bylo spočteno, že protagonisté na pódiu mají dohromady 22 dětí – na mnoha z nich pohádky i písničky tady uspokojivě vyzkoušeli ještě před vydáním.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je pátek
19.04.2024



optimalizace PageRank.cz