Na úvodní stránku





S Vincentkou proti chřipce a respiračním nemocem

TAMeK

2015-11-20

Různé

Přečteno: 3669

Komentářů: 0


Jak vyzrát na rýmu, chřipku a jiná onemocnění dýchacích cest.


Je tu podzim a blíží se zima, což je „nejlepší čas“ pro onemocnění dýchacích cest a šíření chřipky a jí podobných onemocnění. Nejúčinnější ochranou před chřipkou je očkování. To však nepomůže v případě jiných onemocnění dýchacích cest. Prevencí je zdravá strava plná vitamínů z ovoce a zeleniny, ale i posilování obranyschopnosti organismu jako otužování, sportování, pravidelný pohyb na čerstvém vzduchu. Pokud však pracujete v kolektivu, nebo tam chodí vaše dítě, často nepomůže nic a jednoduše takové onemocnění „chytnete“ od ostatních. Jsou země, kde zaměstnavatelé potrestají zaměstnance, pokud přijdou do práce s infekčním onemocněním a ohrožují tak ostatní. U nás se často ještě považuje přímo za hrdinství, pokud nemocný člověk chodí do práce, protože se považuje za nenahraditelného. Škody, které takový „hrdina“ způsobí ostatním i sobě například přechozením chřipky, jsou však dalekosáhlé a nezvratné.

 

Co tedy dělat, aby se člověk nenakazil respiračními onemocněními a pokud se tak stane, co mu pomůže? Naštěstí je tu desetiletími ověřený „lék našich babiček“, Vincentka. K prevenci před onemocněním stačí alespoň dvakrát denně preventivně propláchnout nosní dutiny a vykloktat si hrdlo. Nejlépe večer po umytí zubů před spaním a ráno po probuzení při čištění úst, nebo i preventivně před odchodem z domu. Ne každý si umí dutiny správně propláchnout a problémem jsou i děti - a jejich neochota to dělat. Alternativou jsou nosní spreje s Vincentkou, které mají aplikátor rozprašující Vincentku a navíc jsou opakovaně naplnitelné. Pro děti od 0 let je k dispozici nosní sprej s nižším tlakem a menší koncovkou. Proplachovat dutiny vícekrát denně, nebo si je vystříkat aplikátorem, je třeba při jejich ucpání a to dokud se neuvolní a nevyčistí. Nakonec je třeba si vstříknout trochu Vincentky i do vyčištěných dírek, aby se vytvořil ochranný povlak. Viru trvá určitou dobu, než se začne rozmnožovat. Prevence může zamezit šíření onemocnění a také při jejich vypuknutí přináší aplikování Vincentky úlevu z uvolnění dýchání.

 

Takovéto ranní a večerní čistící rituály znají dobře i alergici, kterým Vincentka přináší úlevu a možnost volně dýchat. Na rozdíl od nosných sprejů na lékařský předpis neobsahuje Vincentka žádné kortikoidy, ani návykové látky. Vincentka se dá používat i vedle lékařem předepsaných nosných sprejů. S její pomocí si pacient může nejdříve vyčistit dutiny a až pak aplikovat předepsaný sprej s účinnými látkami. K dosažení stejného účinku tak nemusí používat velké množství léčiv.

 

Jak pomáhá Vincentka, pokud již nemoc dýchacích cest propukne? Kromě propláchnutí dutin (resp. vystříkání sprejem) a kloktání, se Vincentka aplikuje i inhalací. Na inhalování jsou nejlepší originální inhalátory, které jsou dostupné v lékárnách. Zkusit můžete i její aplikaci přes vyvíječ páry. Pomůže však i improvizované vdechování ohřáté Vincentky nad hrncem s hlavou překrytou ručníkem, nebo pobyt v kuchyni, kde ji déle vaříme v odkrytém hrnci.

 

Jan Šumšal, ředitel společnosti Vincentka, a. s., která vlastní práva na její plnění do lahví, k tomu říká: „Vincentka je přírodní léčivá minerální voda vyvěrající v lázních Luhačovice. Vincentka je silně mineralizovaná minerální voda s vysokým obsahem fluoridů a kyseliny borité. Je to vlastně zbytková mořská voda z pravěkého třetihorního moře, která zůstala uvězněná mezi vrstvami hornin pod Luhačovicemi. Ze zemských hlubin ji obohacuje oxid uhličitý a ředí se obyčejnou podzemní vodou. Při své cestě na povrch prochází různými vrstvami hornin a rozpouští stopové prvky, takže nakonec obsahuje tak širokou škálu prvků jako málokteré jiné minerální vody. Vincentka obsahuje ionty sodíku, draslíku, vápníku, lithia, hořčíku, fluoru, chloru, jodu a železa; železo je však před stáčením do lahví odstraňovány. Obsahuje i biogenní prvky jako je lithium, rubidium, cesium, měď, zinek, vanad, chrom, kobalt ve fyziologickém poměrném zastoupení. A co je velmi důležité - osmotickým tlakem 634,7 kPa se blíží osmolalitě lidské krve a nitrobuněčných tekutin. I proto je tak účinná, že je pro tělo v té nejpřijatelnější formě.“

 

Dodává, že Vincentka je sice původem mořská voda, ale není až tak slaná a těžká jako současná mořská voda, neboť je zředěná podzemní vodou, obohacená o oxid uhličitý a zmiňované biogenní prvky. „Tedy samotným rozpuštěním mořské soli ve vodě si Vincentku doma nevyrobíte. Proto ji distribuujeme v lahvích prakticky beze změny - s výjimkou odfiltrování železa, které by jinak způsobovalo zakalení balené vody. Vincentka v lahvích má dvouletou záruku a při správném skladování bez přístupu světla se její účinky ani po letech nesnižují. Její účinky jsou již po staletí využívané při léčebných kúrách v lázních Luhačovice. Pro získání účinků Vincentky již není už třeba chodit až k jejímu prameni, nato slouží právě plněna do lahví a prodávána v lékárnách, ale dostanete ji i v sítích obchodních řetězců,“ konstatuje J. Šumšal.

 

Vincentka je dostupná návštěvníkům Lázní Luhačovice při původním prameni Vincentka. Lahvovaná pochází z pramene Nová Vincentka. Prodává se i v nosních sprejových aplikátorech, je přidávána do zubních past a pastilek Vincentka. Její účinky jsou již po staletí využívané při léčebných kúrách v lázních Luhačovice a v současnosti se doma používá lahvovaná. Kromě inhalování této minerální vody je také možné její účinky využít prostřednictvím dalších produktů. Mezi nejoblíbenější patří Vincentka nosní sprej určený k ošetření nosohltanu. Je také často používán pro zvlhčení sliznice nosní dutiny při pobytu v místech s nízkou vlhkostí. Dalším přípravkem s Vincentkou je sirup s obsahem jitrocele a mateřídoušky. Pastilky Vincentka jsou vynikajícím zdrojem minerálních solí a také pozitivně působí na ústní dutinu a hlasivky. Vincentka Nasalis je určena na proplachování nosních dutin a nosohltanu, používá se při předoperační přípravě. Minerální voda Vincentka je také součástí několika kosmetických přípravků. Hydratační krém a zubní pasta tak přinášejí všechny výše popsané pozitivní účinky i při péči o pokožku nebo chrup.

 

Více informací je na www.vincentka.cz.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz