Na úvodní stránku





Neziskovky z ČR a Švýcarska vymýšlí projekt na práci s ohroženou mládeží

TAMeK

2015-12-02

Různé

Přečteno: 3687

Komentářů: 0


S mládeží, která tráví svůj volný čas na ulici se dá pracovat i jinak. Možnosti neformálního vzdělávání k toleranci a spolupráci přináší i sport. Na konferenci Fotbal mostem inkluze, která se odehrála v Plzni 26. až 28. listopadu, o tom debatovali zástupci neziskové organizace INEX-SDA se svými českými partnery a zástupci organizace Sport - The Bridge ze Švýcarska.


Obě organizace mají se sportem jakožto nástrojem práce s mládeží bohatou zkušenost. Obě se učí od svých kolegů, kteří v afrických slumech díky sportu drží místní mládež daleko od drog a učí je být loajální ke své komunitě.

Jak Sport - The Bridge tak INEX-SDA navíc projekty tohoto ražení realizují i doma v Evropě. V ČR je to v případě INEXu již deset let trvající projekt Fotbal pro rozvoj, na kterém se podílí i řada nízkoprahových center, dětských domovů a dalších subjektů.

Plzeňská konference Fotbal mostem inkluze vznikla jako jeden z ústředních bodů stejnojmenného česko-švýcarského projektu, který běží od 1. července letošního roku do června 2016. Jejím cílem je sdílení praxe a vzájemná inspirace obou organizací a jejich partnerů, tvorba společné metodiky a příprava nové platformy mateřského projektu Fotbalu pro rozvoj, která zatím V ČR nemá obdobu.

Mezi hosty konference budou patřit zástupce švýcarské Sport - The Bridge Samuel Bier, jeden z nejznámějších českých s! treetworkerů Jan Vališ (nízkoprahový klubu Vrtule) nebo Pavel Žvak ze vzdělávací organizace ARPOK.

Organizace INEX si od spolupráce se Švýcarským partnerem slibuje zcela novou podobu svého projektu Fotbal pro rozvoj. Jeho hlavní ambicí bude pro příští rok kontinuálnější práce s mládeží, a s podporou veřejnosti i její širší zapojení do komunálních aktivit v místě jejich bydliště.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz