Na úvodní stránku





Designér Jan Čapek se svými studenty hledá řešení, jak pohodlně přebalit dítě v autě

TAMeK

2015-12-04

Různé

Přečteno: 1938

Komentářů: 0


Důmyslní pomocníci v péči o malé děti jsou tím, co nejen ženy ve vybavení osobních automobilů postrádají. Z Projektu X, v němž veřejnost začátkem letošního roku zasílala nápady na doplňky do nového Fiatu 500X, vyplynulo, že k nejžádanějším inovacím patří přebalovací pult pro miminka umístěný v interiéru vozu.


Na úspěšný Projekt X nyní navazuje Projekt XChange, v jehož rámci studenti Fakulty umění a designu UJEP v Ústí nad Labem ve spolupráci se značkou Fiat hledají ideální řešení pro přebalování malých dětí v autě. Společným cílem je vyřešit problém mnoha rodičů a zaplnit tak mezeru na trhu.

Do Projektu XChange je zapojeno 5 týmů tvořených studenty různých ročníků Ateliéru Produktový design UJEP v Ústí nad Labem. Pracují pod vedením předního českého produktového designéra Jana Čapka, jehož návrhy splňují nejvyšší estetické i funkční nároky a nepostrádají hravost a vtip. K nejznámějším realizacím Jana Čapka patří PET lahve Mattoni a série vypínačů pro ABB, za kolekci nafukovacích hraček pro Fatru a další produkty získal titul Designér roku 2013.

Projekt XChange je pro studenty velkou výzvou, jedinečnou šancí v praxi si vyzkoušet spolupráci se světovou značkou – od zadání až po prezentaci projektu, která se uskuteční v únoru přímo v designérském studiu Centro Stile Fiat v Turíně.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz