Na úvodní stránku





Mezinárodní konference Demokracie versus totalita peněz v 21. století

TAMeK

2015-12-07

Různé

Přečteno: 1885

Komentářů: 0


Hnutí za Přímou Demokracii spolu s Vysokou školou evropských a regionálních studií pořádají vědeckou konferenci s názvem Demokracie versus Totalita peněz v 21. století, která se uskuteční v Českých Budějovicích v budově DK Metropol, Senovážné náměstí dne 3. 12 2015 v době od 10:00 do 16:00. Studenti, odborná i laická veřejnost se budou moci seznámit s názory známých osobností z různých oblastí odborného a společenského života na možný vývoj společnosti v 21. století.


"Cílem konfrence je, uvádí hlavní organizátor akce Jaroslav Plucar, zamyslet se nad klíčovými aspekty vývoje společnosti v 21. století, z nichž některé vzbuzují opravdu vážné obavy o osud lidstva a analyzovat globální problémy, které brání uspořádání světa v duchu svobody, demokracie, humanity a solidarity, zhodnotit příčiny současné morální a mravní krize. Zároveň je ale třeba prognózovat možnosti budoucího udržitelného vývoje společnosti z pohledu nutnosti eliminovat současné negativní tendence společenského vývoje."

Program konference obsáhne jak vystoupení jednotlivých osobností, tak panelovou diskusi s možností dotazů z řad publika. Mezi vystupujícími hosty se objeví například ekonomka Ilona Švihlíková, Miloslav Hetteš (SK), spisovatelka Lenka Procházková nebo filosof a novinář André Vltchek (USA). Úplný seznam hostů, program a další podrobnosti lze nalézt na stránkách HzPD nebo VŠERS

 

Zpráva pro zástupce médií - tiskové středisko v prvním patře v přísálí konferenc! e bude otevřeno od 9:00 hod.

 

Organizátoři konference počítají s vydáním sborníku recenzovaných příspěvků, který bude zveřejněn v elektronické podobě během ledna 2016.

 

"Srdečně zveme studenty, zástupce médií a odbornou a laickou veřejnost na tuto konferenci, na níž jsme pozvali osobnosti, o nichž jsme přesvědčeni, že k naznačenému globálnímu problému uspořádání světa v duchu svobody, demokracie, humanity a solidarity, a ne v duchu totality (maskované sebeušlechtilejšími hesly) mají co říct", dodává závěrem Jaroslav Plucar.

 

Za Hnutí za Přímou Demokracii
Ladislav Štítkovec

 


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz