Na úvodní stránku





Luxusní značka Armani přestává prodávat pravé kožešiny

TAMeK

2016-04-07

Různé

Přečteno: 1879

Komentářů: 0


Aliance za módu bez kožešin (Fur Free Alliance) je velmi potěšena rozhodnutím renomované luxusní značky Armani, která dnes oznámila, že ve svých kolekcích upouští od používání pravých kožešin. Tímto krokem společnost reaguje na rostoucí spotřebitelskou poptávku po etické a udržitelné módě.


Počínaje kolekcí podzim/zima 2016 přestane Armani používat veškeré pravé kožešiny, včetně králičí. Firma se k této politice zavázala na základě spolupráce s Aliancí za módu bez kožešin - mezinárodní koalice více než 40 organizací na ochranu zvířat, které se zaměřují mj. na ukončení obchodu s pravou kožešinou. Českým zástupcem v koalici je organizace Svoboda zvířat.

Giorgio Armani říká: "S potěšením mohu oznámit, že Armani Group učinila velmi silný závazek a ukončuje používání zvířecích kožešin ve svých kolekcích. Dnešní technologické pokroky nám umožňují mít plnohodnotné alternativy, které nezahrnují utrpení zvířat. Tímto krokem navazujeme na proces pozitivního přístupu k ochraně životního prostředí a zvířat, který jsme ve firmě nastartovali již před dlouhou dobou."

Většina kožešin používaných v módním průmyslu pochází z kožešinových farem, kde jsou divoká zvířata chována v malých klecích a zabíjena krutými metodami neznehodnocujími kožešiny - například plynováním nebo! elektrickým proudem. Produkce kožešin má navíc nezanedbatelné negativní dopady na životní prostředí a uživatelům přináší i zdravotní rizika, jelikož se při výrobním procesu používá mnoho nebezpečných chemikálií.

Rozhodnutím o bezkožešinové politice se Armani připojuje k dalším známým módním značkám, jakými jsou například Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein nebo Stella McCartney, a vychází vstříc módním spotřebitelům nové generace, která klade důraz na etické otázky.

Joh Vinding, předseda Aliance za módu bez kožešin, dodává: "Rozhodnutí společnosti Armani dokazuje, že designéři a spotřebitelé mohou mít tvůrčí svobodu i luxus, a to vše bez podporování utrpení zvířat. Pan Armani určoval módní trendy po celá desetiletí a toto nejnovější prohlášení je důkazem, že budoucností módy jsou soucit a inovace."

Změna společenského a etického vnímání zvířat a dlouhodobá opozice veřejnosti vůči kožešinovému průmyslu vedly v různých zemí, včetně například Velké Británie, Nizo! zemska, Rakouska nebo Chorvatska k zákazu chovu tzv. kožešinov! ých zvířat. V dalších státech po celém světě se o zákazech kožešinových farem více a více diskutuje. Vlády jednotlivých zemí si čím dál více uvědomují, že pravá kožešina nemá ve společnosti žádnou budoucnost. V březnu byl návrh na zákaz kožešinových farem předložen skupinou poslanců také v České republice.

Z Armaniho soucitného rozhodnutí, které ušetří životy tisíců zvířat, se raduje Aliance za módu bez kožešin i miliony jejích příznivců po celém světě.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz