Na úvodní stránku





Majáky jsou super

     Asi před měsícem jsem se dozvěděl o Majácích. Tak jsem se na ně vypravil. Nejdřív jsem se podíval do lodí, kde je možno psát zprávičky. Založil jsem si svoji loď Ochránci a napsal jsem několik zpráviček do různých lodí. Potom mě zaujalo Povídej, kde jsem si založil svoji místnost Marťas. V chatu jsem si tu popovídal a získal hodně nových kamarádů. Moje další cesta vedla do novinovníku. Tam jsem napsal několik článků, protože rád píšu. Zkusil jsem i hry, ale prohrál jsem s počítačem Piškvorky, tak jsem šel dál. Ze zvědavosti jsem nahlédl i do Pohádkovníku, ale z pohádek jsem už vyrostl. Pro mladší to ale musí být skvělé.
     Asi před třemi týdny mě zaujala kritika Majáků na www.zive.cz , v které pan Hlavenka kritizoval dost ostře Majáky. Rozpoutala se k tomu velmi živá diskuse, do které jsem se nakonec taky zapojil. Nejdřív převažovala kritika Majáků, potom ale přibývalo článků, které Majáky chválily a kritiku odsuzovaly. Pod tlakem arugumentů nakonec pan Hlavenka ustoupil ze svých kritických pozic a už je podstatně smířlivější. Ze stránek na Živě jsme přešli na e-mailování a poslední e-mail od pana Hlavenky už uznává, že se na Majácích změnilo hodně k dobrému.
     Mě šlo hlavně o to, aby si dospělí, kteří kritizují Majáky uvědomili, že co se líbí jim, se nemusí líbit nám dětem. Někdo si stěžuje na navigaci, že neví, kde kliknout myší. Jenže já to třeba nechci polopatické a rád si najdu, kde myší kliknout. Je v tom určité dobrodružství. Navíc tam jsou některé funkce, které zatím nejsou aktivní a budou mít význam postupně. Kdysi jsem hledal, jak se dostat k vrakům. Nešlo to. Když jsem to po čase zkusil znova, najednou to šlo a já vytáhl loď. Jak? Na to jsem přišel sám bez návodu. Prostě jsem na ní klikl, napsal do ní vzkaz a ona vyplula na hladinu.
     Líbí se mi, že se můžu spolupodílet na vývoji Majáků. Můj kamarád David se na Majácích potkal v chatu Povídej se Sadou, který dělá grafiku na Majácích. Ten se vyptával, co se mu líbí. Nakonec se s Davidem dohodli, že připomínky a náměty na zlepšení, mu David pošle. Tak jsme dali s klukama hlavy dohromady a deset bodů jsme poslali. Z nich některé už fungují. Já ocenil nejvíc lištu s abecedou v lodích, protože mi šel pomalu modem a měl jsem problémy se dostat do své lodě Ochránci, která je skoro až na konci abecedy. Místností v Povídej taky hodně přibylo a začaly být nepřehledné. Nedal se v nich nikdo najít. Na to upozornil David a Sada přišel s nápadem a už je to vyřešeno. Aktivní místnosti, v kterých někdo je, jsou hned vidět. Teď není problém najít v Povídej kohokoliv.
     Na Majácích se mi hlavně líbí, že jsem tu našel hodně nových kamarádů. Moc mě baví si s nima dopisovat pomocí e-mailů. Nejvzdálenejší e-mail mi přišel nejdříve z USA z New Yorku od Češky Katky. Díky ní mi potom přišel e-mail až z Austrálie, díky kterému jsem vyhrál soutěž o nejvzdálenější e-mail, kterou máme s kluky z našich klubů.
     Byl jsem se podívat i na Xchatu, takže můžu i srovnávat. Xchat má některé technicky pěkné věci, ale na Majácích jsou lepší kamarádi. Je tu běžné, že si vzájemně radíme a pomáháme. Co vím, poradím těm, kteří to nevědí. Mě zase jiní poradí to, co nevím já. To na Xchatu samozřejmostí vůbec není a jsou tam dny, kdy odtamtud odcházím rozmrzelý, protože se se mnou nikdo nebavil. Je to ale dost dáno tím, že na Xchatu jde tzv. šeptat, tzn. povídat si ve dvojici tak, že to ostatní nevidí. Takto vytvořené dvojice pak někdy nemají moc chuti přibrat do debaty nového návštěvníka místnosti.
     Jak jsem se o Majácích dozvěděl? Od kamarádů, kteří se o něm dozvěděli na Zavináči. Na Majácích jsem pak našel i kamarády ze Zavináče - Vojtu a Zuzanu.
     Abychom zjistili, koho jménem jsem vlastně bojoval za Majáky proti kritice v Živě, udělali jsme s klukama anketu o Majácích, jak se komu líbí. Tu najdete na adrese www.icok.adam.cz/majaky.htm . Pokud se vam Majáky líbí, napište to tam. Napsat tam můžete i své připomínky, které třídíme a čas po čase najednou posíláme programátorovi Majáků Vtechovi.

 

Tento článek z června 2000 je z archvívu. Bohužel Majáky, které popisuje,  již dnes nejsou funkční.



Přidání komentáře k článku Majáky jsou super



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
18.04.2024



optimalizace PageRank.cz