Na úvodní stránku





Užijte si v Praze Ledovku

Komu je Ledová Praha určena?
Především dětem -- rodinám s dětmi, dětským oddílům, školám i dětem z dětských domovů. Výhody akce se vztahují i na doprovod dětí, ale ne na samotné dospělé.
A protože zájem o "Ledovku" v posledních letech stále stoupá, lze očekávat, že stejně tomu bude i letos...
"Předloni jsme se blížili hranici patnácti tisíc, loni jsme ji překonali, takže očekáváme minimálně stejný počet letos. V některých menších muzeích tak bude možná trochu tlačenice...", odhaduje s nadsázkou krátce před akcí její koordinátorka Irena Černá
a dodává: "Co je ale na Ledové Praze opravdu úžasné, to jsou například rozhovory s vychovateli z dětských domovů, kteří některé děti přivážejí na jejich vůbec první návštěvu našeho hlavního města, které by jinak vůbec nepoznaly..."

Co je pro vás připraveno?
V nabídce najdete např. budovy Národního muzea, Muzeum Policie ČR (kde je připraven speciální program), Muzeum Karla Zemana, Strahovský klášter, Síň slávy če! ského fotbalu, Botanickou zahradu Přírodovědecké fakulty UK, Botanickou zahradu hl. m. Prahy, Staroměstskou radnici, Pražský hrad, Loretu, Barrandovské ateliéry a mnoho dalších míst. Nově je v nabídce Krokodýlí ZOO Praha a Jindřišská věž.
Děti také mohou uplatnit své vědomosti ve "Velké ledové soutěži" o deskové hry od firmy Albi a další ceny. Pro příznivce geocachingu je připravena hra po stopách starých řemesel.

Zároveň s Ledovou Prahou každoročně probíhá i koncert Děti dětem, který letos oslaví již 20 let své tradice. Program koncertu je tvořen hlavně vystoupeními úspěšných účastníků otevřené kulturní soutěže Pionýrský Sedmikvítek, důležitou součástí je ale také předávání Putovních pohárů předsedy vlády za dlouholetou práci s dětmi v oblasti kultury.
Záštitu nad koncertem převzal předseda vlády ČR Mgr. Bohuslav Sobotka, dále přijali nad koncertem i Ledovou Prahou záštitu ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová a předseda Poslanecké sněmo! vny Parlamentu ČR Jan Hamáček. Záštitu nad Ledovou Prahou přij! al rovněž náměstek primátorky hlavního města Prahy Petr Dolínek.

Ledové karty, které jsou zdarma a opravňují k získání zvýhodněného či volného vstupu, si mohou zájemci vyzvedávat od pondělí 30. 1. do pátku 3. 2. mezi 9.00 a 17.00 na Ústředí Pionýra, Senovážné náměstí 977/24, Praha 1 -- telefon 222 247 529.
Další informace na: www.detidetem.cz a www.ledovapraha.cz (zde je kompletní nabídka volných a zlevněných vstupů a také podrobnosti k Velké ledové soutěži).

Informace o dalších otevřených akcích Pionýra najdete na www.pionyr.cz.

 


Přidání komentáře k článku Užijte si v Praze Ledovku



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz