Na úvodní stránku





Mohou knihy u dětí konkurovat tabletům a chytrým telefonům? Ano, ale musí využít přednosti techniky

TAMeK

2014-02-13

Různé

Přečteno: 4276

Komentářů: 0


Tištěné knihy svádějí sílící konkurenční boj s moderními informačními technologiemi nejen u dospělých, ale také mezi dětmi. Je zcela běžné, že děti ve třech čtyřech letech ovládají smartphony nebo tablety, které jsou pro ně bližším zdrojem poznání i zábavy než knihy. Nakladatelé zaměření na dětskou literaturu proto musí obsahově i vnějším vzhledem publikací na tento trend reagovat. A mít na zřeteli i to, aby kniha nezaujala spíše rodiče než dětské čtenáře.


Nakladatelství Svojtka & Co. se zájem malých čtenářů daří držet dlouhodobě. Kromě jiných titulů právě edicí Podívej se pod obrázek, která vzbuzuje v dětech zvědavost, kreativitu a podněcuje jejich chuť po nových informacích. Nejen díky poutavým barevným ilustracím, ale také odklápěcím okénkům získávají děti zcela přirozeně nové vědomosti a učení je baví. „Chtěli jsme dětem, které jsou zvyklé na interakci z počítačů, nabídnout něco jiného než jen pasivní čtení knihy. Edice knih Podívej se pod obrázek je ve svém ztvárnění unikátní a velmi zábavná,“ podotýká nakladatel Václav Svojtka.

 

V rámci edice vycházejí knihy s různou tematikou. Od geografie přes dopravu až po lidské tělo. Tento týden spatřil světlo světa také dotisk Obrazového atlasu světa, který je vůbec nejúspěšnějším titulem edice. Kniha obsahuje vedle poutavých ilustrací a odklápěcích okének také velkou skládací mapu světa. Pod okénky se děti dozvědí mnoho doplňujících informací a zajímavostí ke konkrétnímu kontinentu, zemi, městu... Více informací ke knihám na www.svojtka.cz.

 

Dalším zajímavým titulem z této edice je kniha Otázky a odpovědi, která zná odpověď na spoustu dětských zvídavých otázek: Co? Proč? Jak? Kde? Kdy? Odpovědi na všetečné otázky, které trápí dětské hlavičky, jsou skryté pod více než 60 okénky. „Děti jsou přirozeně zvídavé, neustále se vyptávají na věci, které rodičům často připadají samozřejmé nebo zbytečné. Kniha Otázky a odpovědi nejen pomáhá rodičům najít odpovědi, které neznají, ale starší děti si v ní mohou samy najít, co potřebují vědět a znát, a nabývání nových vědomostí je navíc bude bavit,“ doplňuje Václav Svojtka, podle něhož je tento princip názorný i na titulech Jak funguje lidské tělo nebo Podívej se do vesmíru.

 

Vlaky mají v oblibě nejen malí kluci, ale i jejich tatínkové a dědečkové. Všichni se pobaví a poučí při prohlížení knihy Jedinečný svět vlaků, která seznámí čtenáře nejen s historií a zajímavostmi, ale také se současnou technikou využívanou na železnicích. Kniha obsahuje kromě ilustrací více než 60 okének, pod kterými se ukrývají informace například o tom, jak vypadá vnitřek legendárního Orient expresu.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz