Na úvodní stránku





Začal příměstský tábor zaměřený na stolní tenis

TAMeK

2014-08-19

Pozvánky

Přečteno: 3918

Komentářů: 0


Včera začal v Centru zábavy Karlín příměstský tábor zaměřený na stolní tenis pořádaný TTC Praha.


Krátce po osmé hodině, kdy tábor pořádaný TTC Praha začínal, se v Centru zábavy Karlín sešlo pět žáků v rozmezí od deseti do čtrnácti let. Začali jsme seznamováním a organizačními pokyny. Potom byla nezbytná teoretická příprava – jak kdo drží pálku s opravou držení a teorií, jak hrát bekhend a jak forhend.

 

První trénink začal krátkou rozcvičkou. Protože v hale se nedá moc běhat, zahájili jsme jej skákáním přes švihadlo a po něm jsem rozcvičili celé tělo od hlavy až po nohy. Na jednom stole se trénovaly základní druhy podání, k čemuž následovala krátká teorie. Každý si dal postupně čtyři zásobníky čtyř různých podání. První tři měly spodní rotaci a byly krátké do bekhendu, krátké do forhendu a krátké na střed. Čtvrtý zásobník byl pro rychlé a dlouhé podání do bekhendu.

 

Ostatní mezi tím trénovali forhendový a potom bekhendový kontra drajv. Následně se trénoval i pink po celém stole. První trénink byl o něco delší, protože bylo více teorie. Na závěr se hrála Žumpa, kterou vyhrál dle očekávání Sam. Až zase tak jednoduché to ale neměl, protože v jednom kole ho pořádně potrápil bránící Tomáš. Ten skončil nakonec v Žumpě na 3. místě. Druhý byl Andrej, čtvrtý Kryštof a překvapivě poslední Šimon.

 

Po tréninku jsme se vydali na nákup do Alberu. Po návratu z něj byl oběd, k němuž měl každý čtvrtku kuřete s rohlíky. Polední pauzu, tedy čas na nezbytné vytrávení, jsem vyplnili hrou Osadníci z Katanu. Protože nás bylo celkem šest, museli jsem ji hrát s rozšířením, což jsme zvládli.

 

Osadníci

Hru jsme hráli přes dvě hodiny, což bylo tím, že někteří ji hráli poprvé a tak se ji učili. Nakonec vyhrál Šimon, který jako první získal desátý vítězný bod. Druhý jsem skončil já, ale do pořadí jsem se nepočítal, takže body do táborového bodování získal za druhé místo Sam. Další tři hráči nedokázali postavi třetí vesnici, ale Kryštof měl štěstí a koupil si akční kartu bod, díky čemuž s třemi body skončil třetí, za což získal do táborového bodování tři body. O zbylé dva body se podělili svorně čtvrtí Andrej a Tomáš.

 

Následoval odpolední trénink, který byl dvouhodinový. Na jednom stole se trénovaly pokročilejší podání s bočními rotacemi. Ostatní měli trénink individuálnější. Se Samem jsem předvedl Tomášovi, jak má hrát obranu pomocí šlajzu. Sam jakžtakž zvládá topspiny a je levák, takže mi forhendem topspinoval do bekhendu a já mu to trávou šlajzoval. Potom si šlajzy zkoušel Tomáš, který má sklony k obraně. Mezitím si ještě Sam zkoušel topspinovat do bloku, který jsem mu hrál softem. To jsme také předvedli ostatním, aby viděli, jak jsou topspiny do šlajzu a bloku rozdílné.

Trénink podání

 

Tomáš se učil obranu, Sam topspinoval a zbylí tři hráči se střídali na podání a další dva trénovali pink po celém stole a potm kontradrajv z forhendu.

 

Závěr tréninku patřil Žumpě, před kterou bylo krátké cvičení na nohy. Žumpu vyhrál opět Sam. Druhé místo si tentokrát pohlídal Tomáš, který před tím klesl až do Žumpy, kde si ale odpočinul a snovými silami zamířil v pravý čas na Královský stůl. Ve finále Sama opět potrápil. Třetí skončil konečně Šimon, který má určitě na víc, ale má velké rezervy v pohybu. Čtvrtý byl Andrej a v Žumpě tentokrát skončil Kryštof.

 

Po prvním dni vede bodování Sam, který má 24 bodů. Počítá se do něj hodnocení tréninku (max. 10 bodů), obě Žumpy (každá max. 5 bodů) a Osadníci (max. 5 bodů). Druhý je zatím Tomáš se 17 body, o třetí místo bojují Andrej a Šimon, kteří mají zatím 15 bodů a pátý s dvanácti body je Kryštof.

 

Jste-li tento týden také v Praze, nudíte se doma a rádi hrajete pingpong, přijďte mezi nás. Máme ještě sedm volných míst.

 

Dneska jdeme po ranním tréninku do Muzea hl. m. Prahy, na zpáteční cestě se někde stavíme na oběd a po návratu do Centra zábavy budeme hrát opět Osadníky, které účastníky zaujali. Po nich potom bude odpolední trénink, kterým druhý den tábora skončí.

 


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz