Na úvodní stránku





Ve společném projektu policie a pivovarníků Řídím, piju nealko pivo letos prošlo testem 5 644 řidičů

TAMeK

2012-10-31

Různé

Přečteno: 4461

Komentářů: 0


Celkem 5 644 řidičů bylo v červenci a srpnu letošního roku zkontrolováno během dopravněbezpečnostních akcí Policie ČR. Ty byly pořádány v rámci společného projektu Řídím, piju nealko pivo, na kterém se podílel i Český svaz pivovarů a sladoven.


Po úspěšné premiéře vloni také letos testy probíhaly ve všech 14 krajích České republiky. Na stanovištích, kde policisté dohlíželi na bezpečnost a plynulost silničního provozu a prováděli kontroly řidičů, byli přítomni rovněž zástupci výrobců nealkoholického piva, členů Českého svazu pivovarů a sladoven.  Reprezentanti pivovarů v modrých reflexních vestách předali všem řidičům, u kterých nebyl během kontroly zjištěn alkohol v krvi, celkem 5 344 nealko piv a 5 081 alkohol testrů.
 
Projekt si stejně jako v předešlém roce kladl za cíl rozšířit povědomí o nápoji pro řidiče, který může být alternativou jak z hlediska bezpečnosti, tak z hlediska dodržování zákona. Akcí se zúčastnilo 10 pivovarských skupin a pivovarů, členů ČSPS, kteří tvoří 84 % trhu piva v České republice. Podle ujednání s policií nesměli zástupci pivovarů rozdávat žádné propagační předměty nebo materiály pivovarů.
         
„Především musím ocenit fakt, že jsme projekt Řídím, piju nealko pivo mohli také letos uspořádat ve spolupráci s Policií ČR. Vyslali jsme tím celé naší veřejnosti, občanům za volantem i všem ostatním, jasný signál, že to myslíme s bojem za neslučitelnost pití a řízení vozidla vážně,“ řekl Ing. František Šámal, předseda Českého svazu pivovarů a sladoven. „Letošní, v pořadí již druhý ročník potvrdil, že takových akcí není nikdy dost. Vítáme každou vhodnou příležitost, abychom řidičům ukázali, že nealkoholické pivo je tou správnou alternativou, pokud chtějí kombinovat bezpečnou jízdu s konzumací našeho národního nápoje ve variantě bez alkoholu, “ dodal František Šámal.
 
 „V návaznosti na negativní trend v silničním provozu, vítáme veškeré aktivity, které mohou přispět ke snížení požívání alkoholu v souvislosti s řízením motorových vozidel. V České republice neustále převládá trend dvoutřetinového podílu alkoholu na 1 promile, který je zjišťován u viníka dopravní nehody, což má samozřejmě vliv na následky dopravních nehod,“  řekl plk. Ing. Leoš Tržil, ředitel Ředitelství dopravní policie PP.
 
Pivovary považují neslučitelnost konzumace alkoholu a řízení vozidel dlouhodobě za svou prioritu. Je obsažena rovněž v etickém kodexu Principy samoregulace v oblasti komerční komunikace, který vznikl z iniciativy 5 tehdy největších pivovarských skupin a pivovarů u nás v rámci projektu Společenská zodpovědnost pivovarů. Uvedenými zásadami se řídí všechny pivovary sdružené v ČSPS.
 
Další informace naleznete na internetových stránkách ČSPS www.cspas.cz a Policie ČR www.policie.cz.
zdroj : CSPAS

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz