Na úvodní stránku





Evropský týden kybernetické bezpečnosti v ČR

TAMeK

2012-11-02

Internet

Přečteno: 4380

Komentářů: 0


Národní centrum bezpečnějšího internetu (NCBI) pořádá první setkání u kulatého stolu u příležitosti Evropského týdne kybernetické bezpečnosti v České republice.


Kulatý stůl je první akcí svého druhu. Propojí neziskové organizace, instituce veřejné správy a komerčních společnosti, které prakticky přispívají k ochraně uživatelů internetu a kultivaci online prostředí, provozováním asistenčních a horkých linek nebo vytvářením a nabídkou odpovídajících technologií a služeb.

Klíčovým tématem jednání bude otázka zvyšování bezpečnosti užívání internetu, zejména mladými uživateli, a cesty k zajištění právní ochrany dětí před hrozbami internetu a nástrahami online komunikace s ohledem na chystaný zákon o kybernetické bezpečnosti v ČR.

Hlavním cílem kulatého stolu je zvýšit vzájemnou informovanost organizací a společností, které se věnují vzdělávání v oblasti internetové gramotnosti a bezpečnějšího užívání internetu, prevenci online kriminality a sociálně patologických jevů na internetu nebo provozují horké linky zaměřené na minimalizaci internetových hrozeb.

Akce je organizována v rámci kampaně Evropského týdne kybernetické bezpečnos! ti, který letos poprvé v Evropě pořádá Evropská agentura síťové a informační bezpečnosti (ENISA) v rámci těsnější spolupráce Evropské unie s americkou Národní agenturou kybernetické bezpečnosti NCSA.

Česká republika se díky iniciativě Národního centra bezpečnějšího internetu a podpoře Ministerstva vnitra stane jednou ze sedmi zemí, kde se letos realizuje pilotní projekt celoevropské kampaně, která je organizovaná v souladu s hlavním směrem osvětových aktivit pracovní skupiny EU-USA ke kybernetické bezpečnosti a kybernetické kriminalitě.


Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz