Na úvodní stránku





Pozor na podvodný web

TAMeK

2012-11-07

Internet

Přečteno: 4391

Komentářů: 0


Sdružení Spotřebitel net varuje všechny spotřebitele před registrací na stránkách sale4u.sk.


Webové stránky sale4u.sk by měly sloužit k vyhledávání slev. Aby si však spotřebitel mohl na daných stránkách vyhledávat konkrétní slevy, musí se nejdříve zaregistrovat. Při vyplňování registračního formuláře musí rovněž vyjádřit souhlas se všeobecnými obchodními podmínkami, které obsahují ustanovení o tom, že za přístup do databáze slev je nutné uhradit za každý měsíc trvání registrace částku ve výši 6 EUR. Většina všeobecné obchodní podmínky nečetla, protože se domnívala, že registrace je pouhá formalita, tj. zdarma jak tomu běžně bývá u jiných portálů. Spotřebitel se často dozví o tom, že přístup do databáze je zpoplatněn, až o několik měsíců později, na základě výzvy provozovatele požadující uhrazení dlužné částky za několik měsíců!

Že Vám je tento trik provozovatele webových stránek povědomý? To není náhoda! Provozovatelem zmíněných webových stránek je totiž společnost Flavio Contrepacore and Co. Ltd., sídlící na Seychelách - na stejné adrese, jako nechvalně známá společnost, Online Investment Group, která provozovala např. webovou stránku „ms-2010.sk“ fungující na stejném principu. Asi by nebylo velikým překvapením, kdyby za oběma společnostmi stály stejné osoby.

Sdružení Spotřebitel net radí všem spotřebitelům, kteří se registrovali na předmětných stránkách, aby požadované částky neplatili. Zákazník totiž neučinil skutečný a vážný projev vůle směřující k uzavření daného smluvního vztahu. Jinými slovy nevznikla platná smlouva a není tedy možné po spotřebitelích požadovat předmětné částky.

Pravděpodobně opět zůstane pouze u upomínek a výhružek, jako tomu bylo v předcházejících případech. Společnost si je zřejmě vědoma toho, že by v případném soudním sporu neuspěla. Proto je třeba se obrnit trpělivostí a nepodléhat psychologickému nátlaku, neboť to je to jediné, co mají obdobné společnosti k dispozici.

V případě jakéhokoli dotazu se na nás neváhejte obrátit!

Právní oddělení Spotřebitel net
 
zdroj: Spotřebitel net

Sdílet na Facebooku

Diskuse k článku

Přidej svůj názor



Zpět


Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je úterý
19.03.2024



optimalizace PageRank.cz