Na úvodní stránku





Luxusní značka Armani přestává prodávat pravé kožešiny

Počínaje kolekcí podzim/zima 2016 přestane Armani používat veškeré pravé kožešiny, včetně králičí. Firma se k této politice zavázala na základě spolupráce s Aliancí za módu bez kožešin - mezinárodní koalice více než 40 organizací na ochranu zvířat, které se zaměřují mj. na ukončení obchodu s pravou kožešinou. Českým zástupcem v koalici je organizace Svoboda zvířat.

Giorgio Armani říká: "S potěšením mohu oznámit, že Armani Group učinila velmi silný závazek a ukončuje používání zvířecích kožešin ve svých kolekcích. Dnešní technologické pokroky nám umožňují mít plnohodnotné alternativy, které nezahrnují utrpení zvířat. Tímto krokem navazujeme na proces pozitivního přístupu k ochraně životního prostředí a zvířat, který jsme ve firmě nastartovali již před dlouhou dobou."

Většina kožešin používaných v módním průmyslu pochází z kožešinových farem, kde jsou divoká zvířata chována v malých klecích a zabíjena krutými metodami neznehodnocujími kožešiny - například plynováním nebo! elektrickým proudem. Produkce kožešin má navíc nezanedbatelné negativní dopady na životní prostředí a uživatelům přináší i zdravotní rizika, jelikož se při výrobním procesu používá mnoho nebezpečných chemikálií.

Rozhodnutím o bezkožešinové politice se Armani připojuje k dalším známým módním značkám, jakými jsou například Hugo Boss, Tommy Hilfiger, Calvin Klein nebo Stella McCartney, a vychází vstříc módním spotřebitelům nové generace, která klade důraz na etické otázky.

Joh Vinding, předseda Aliance za módu bez kožešin, dodává: "Rozhodnutí společnosti Armani dokazuje, že designéři a spotřebitelé mohou mít tvůrčí svobodu i luxus, a to vše bez podporování utrpení zvířat. Pan Armani určoval módní trendy po celá desetiletí a toto nejnovější prohlášení je důkazem, že budoucností módy jsou soucit a inovace."

Změna společenského a etického vnímání zvířat a dlouhodobá opozice veřejnosti vůči kožešinovému průmyslu vedly v různých zemí, včetně například Velké Británie, Nizo! zemska, Rakouska nebo Chorvatska k zákazu chovu tzv. kožešinov! ých zvířat. V dalších státech po celém světě se o zákazech kožešinových farem více a více diskutuje. Vlády jednotlivých zemí si čím dál více uvědomují, že pravá kožešina nemá ve společnosti žádnou budoucnost. V březnu byl návrh na zákaz kožešinových farem předložen skupinou poslanců také v České republice.

Z Armaniho soucitného rozhodnutí, které ušetří životy tisíců zvířat, se raduje Aliance za módu bez kožešin i miliony jejích příznivců po celém světě.



Přidání komentáře k článku Luxusní značka Armani přestává prodávat pravé kožešiny



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je neděle
19.05.2024



optimalizace PageRank.cz