Na úvodní stránku





Unikátní dražba děl Olbrama Zoubka, Beáty Rajské a dalších umělců podpoří projekt Celé Česko čte dětem

Stejně jako kampaň Celé Česko čte dětem je jeden velký desetiletý příběh, disponuje každý předmět darovaný do aukce příběhem vlastním. Posláním kampaně je sbližovat lidi, zejména rodiny, prostřednictvím společného čtení. Plastiku s příznačným názvem Sblížení daroval do aukce jeden z nejvýznamnějších českých sochařů současnosti Olbram Zoubek.

Panenku Bíbu, která vznikla na přání lidí, kteří potřebovali pro své děti, děti přátel nebo vnoučata dárek, darovala pro Celé Česko čte dětem přední módní návrhářka Beáta Rajská. Nápadité a zajímavé příběhy skýtá i dalších třináct artefaktů.

„Originální a krásná díla věnovali do dražby přední čeští výtvarníci, umělci, designéři i firmy. Zájemci budou moci získat například také skleněnou vázu od Bořka Šípka, kabelky od návrhářky Lady Vyvialové a od ostravské firmy Dara bags, obraz od výtvarnice a malířky Dariny Krygielové, fotografii od známého ostravského fotografa Martina Straky a další. Přidat se může úplně každý,“ říká ředitelka projektu Celé Česko čte dětem Eva Katrušáková.

V aukci, jejíž výtěžek půjde na projekt motivující k předčítání, nechybí ani literární díla. Vydražit můžete klasiku české literatury, páté vydání Babičky Boženy Němcové z roku 1923 v novém originálním přebalu z pravé kůže. Neméně unikátní je i kniha Jana Karafiáta Broučci z roku 1928.

 

Zájemci o dobročinnou aukci se mohou zapojit přes http://www.celeceskoctedetem.cz nebo http://www.kridleni.cz/5-aukce.


Probíhá od 1. do 31. 10. 2016.



Přidání komentáře k článku Unikátní dražba děl Olbrama Zoubka, Beáty Rajské a dalších umělců podpoří projekt Celé Česko čte dětem



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz