Na úvodní stránku





Mladí ladí dětem přináší tipy, co s dětmi v karanténě

Festival Mladí ladí jazz myslí i na nejmenší. Pod hlavičkou Mladí ladí dětem přináší tipy na kreativní činnosti během karantény. Společně s Oranem Etkinem připravil sérii zábavných videí, která jsou vždy v pondělí v 15.00 hod. zveřejňována na festivalovém Facebooku a Youtube kanálu. Již nyní zde naleznete návod, jak si vyrobit vlastní hudební nástroj, který děti využijí při dalších krátkých lekcích z dílny izraelsko-amerického jazzmana. Od včerejšího dne si mohou děti zahrát zjednodušenou jazzovku Melounový pán a dozví se, kdo byl Herbie Hancock. Oran Etkin je autorem unikátní vzdělávací metody Timbalooloo, která je založena na vnímání hudby skrze dětskou fantazii bez nutnosti ovládání hudební teorie. Video lekce jsou v českém jazyce.

 

Původně plánované dubnové interaktivní koncerty pro děti s Oranem Etkinem festival přesouvá na listopadové termíny. Nová data, kdy se workshopy v Praze, Brně, Ostravě, Děčíně a Nymburku uskuteční, budou upřesněna na webových stránkách www.mladiladijazz.cz.

 

Odkazy:

Facebook Mladí ladí jazz: ww.facebook.com/mladiladijazz/

Youtube Mladí ladí jazz: www.youtube.com/channel/UCNkQH82TDFzveqpxZsW5Mrw.

 

 

Pomocí zábavných her, příběhů a písní klarinetista Oran Etkin dokazuje, že hudba je radost a každý je ve své podstatě muzikantem. Děti si tak hravě osvojují základy hudebního a kulturního světového dědictví, aktivně se zapojují a nemusí znát hudební teorii ani hrát na jakýkoliv nástroj. „Dítě je schopné mluvit plynule jazykem hudby, aniž by se muselo zamýšlet nad gramatickými pravidly,“ říká k workshopu sám Oran Etkin a dodává: „Timbalooloo je klíčem k tomuto jazyku.“ Timbalooloo nestaví na známých dětských písních, ale využívá například jazzové skladby Herbieho Hancocka, ale i africkou, brazilskou nebo indonéskou hudbu. S metodou slaví úspěchy nejen v USA, kde si ji oblíbili i děti hollywoodských hvězd, ale i v řadě evropských zemí.

 

Oran Etkin je znám jako výborný jazzman, ale též díky interaktivní hudební výuce pro děti, kterou realizuje po celém světě. Svou inspiraci od dětství nacházel u významných hudebníků, mezi které jednoznačně patří například slavný Louis Armstrong, Benny Goodman, Gene Krupa či Teddy Wilson. Oranova tvorba je také hluboce ovlivněna jeho izraelskými kořeny, které se odráží jak v jeho umělecké tvorbě, tak i v jeho pedagogické práci. Letos vydal nové album pro děti Finding Friends Far from Home, které vzniklov několika zemích od Zimbabwe, přes Čínu až po Českou republiku.

 

Díky festivalu Mladí ladí jazz a osobnímu zapojení Orana Etkina probíhá výuka v České republice pro konkrétní školy a školky v nebývalém měřítku. „Do projektu se dlouhodobě snažíme zapojit i děti z vyloučených lokalit, dětských domovů či minorit,“ dodává za pořadatele Klára Břeňová, koordinátorka Mladí ladí dětem. Na workshopech spolupracuje festival s řadou neziskových organizací. Již loni se poprvé dostala metoda i do škol jako tříměsíční projekt, který byl určen pro učitele a děti druhých a třetích ročníků ZŠ. Další školy se zájmem o zapojení do podzimní projektové výuky se mohou právě teď hlásit pořadatelům.

 

 

Mezinárodní festival Mladí ladí jazz má na naší i evropské hudební scéně mimořádné postavení. Jeho dramaturgie se zaměřuje zejména na mladé posluchače, tvůrce a interprety. Již deset let neustále vyhledává bez zábran ta nejzajímavější nová jména a představuje umělce, kteří vnáší čerstvý vítr do jazzového světa, překračují hranice stylů a žánrů a udržují tak jazz stále v kontaktu s mladým auditoriem.

 

 

 

Za podpory: Hlavní město Praha, Ministerstvo kultury ČR, MČ Praha 3, MČ Praha 7, Nadační fond Zeměkvět

Mediální partneři: Český rozhlas Vltava, Radio 1, Full Moon, Musicweb

 



Přidání komentáře k článku Mladí ladí dětem přináší tipy, co s dětmi v karanténě



Nadpis:


Autor:


Email:


Komentář:




Kontrolní součin: jedenáct krát pět =



Provozuje Internet mládeži, z.s.
Vytvořil Ing. Miloslav Fuček - MF SOFT
Všechna práva vyhrazena ©2012-2023
Kopírování částí webu či přebírání částí textu není povoleno bez souhlasu majitele webu.

Dnes je čtvrtek
28.03.2024



optimalizace PageRank.cz